Ara:
Bilişim Teknolojileri Mesleki Yeterlilik Belgesi Seviye 4

Bilişim Teknolojileri

Bilişim teknolojileri Mesleki Yeterlilik Belgesi Seviye 4

  1. Bilgi İşlem Destek Elemanı: Bilişim Teknolojileri Mesleki Yeterlilik Belgesi Seviye 4, Bilişim Teknolojileri alanında 3 yeterlilik içerir. Bu belge, Bilgi İşlem Destek Elemanı (Seviye 4) pozisyonunu tanımlar ve sistemin işletilmesi, veri girişi elemanı olarak görev yapar.
  2. Firma bünyesindeki bilgisayar, yazıcı ve diğer bilgi sistemleri cihazlarının kurulum, bakım ve arıza giderme işlemlerinin yapılması
  3. Kullanıcılardan gelen günlük teknik destek taleplerinin karşılanması
  4. Sistemlerin kesintisiz ve sağlıklı çalışmasını sağlamak

2. Sistem İşletmeni Seviye 4:Sistem İşletmeni (Seviye 4), iş süreçlerinde iş sağlığı ve güvenliği önlemlerini uygulayarak, çevre koruma ve kalite prosedürleri çerçevesinde mesleği ile ilgili iş organizasyonu yapan, bilgisayar, ağ, bulut, yedekleme ve bilgisayar sunucu sistemlerini işleten, yedekleme yapan, kullanıcı ve
erişim yönetimi yapan, veri güvenliği ve gizliliğini sağlayan, uygulamaları işleten ve mesleki
gelişim faaliyetlerini yürüten kişidir.

Bilişim Teknolojileri alanında 3 yeterlilik:

3. Veri Giriş Elemanı Seviye 4: Veri Giriş Elemanı (Seviye 4); iş sağlığı ve güvenliği ve çevre korumaya yönelik önlemleri
uygulayarak, kalite gereklilikleri çerçevesinde mesleği ile ilgili iş organizasyonu yapan, cihazı veri
girişine hazır duruma getirerek, verileri hazırlayıp uygulamaya giren, verileri kontrol eden,
dosyalayan, raporlayan ve mesleki gelişim faaliyetlerine katılan nitelikli kişidir. Ayrıntılı bilgi

Kapsamları Kuruluşumuzun mevcut kapsamlarına eklenmiştir. Bu kapsamlarda sınav ve belgelendirme çalışmaları başlatılmıştır.

Çözüm Belgelendirme yukarıdaki 3 yeterlilikte sınav ve belgelendirme başlamıştır. Ayrıntılı bilgi için Çözüm Belgelendirmeye başvurabilirsiniz.

Mesleki yeterlilik standartları

Ek bilgi
Ulusal ve uluslararası meslek standartlarını temel alarak teknik ve meslekî eğitim standartlarının ve yeterliliklerin geliştirilmesi, uygulanması ve bunlara ilişkin akreditasyon, yetkilendirme, denetim, ölçme, değerlendirme ve belgelendirmeye ilişkin kural ve faaliyetleri kapsayan adil, şeffaf ve güvenilir bir sistemdir.
MYK Mesleki Yeterlilik Belgelerinin Türkiye Yeterlilikler Çerçevesine (TYÇ) göre seviyesi, ilgili ulusal yeterliliğin öğrenme kazanımlarının TYÇ seviye tanımlayıcılarıyla karşılaştırılması sonucu belirlenmektedir. TYÇ’ye göre seviyelendirilmiş yeterliliklerin içermesi gereken asgari öğrenme kazanımlarını tanımlayan TYÇ seviye tanımlayıcılarına www.tyc.gov.tr/st internet adresinden erişilebilmektedir. TYÇ, Avrupa Yeterlilikler Çerçevesine (AYÇ) referanslanmış olduğu için sekiz TYÇ seviyesi sekiz AYÇ seviyesine karşılık gelmektedir. İşbu belgenin düzenlendiği 5. Seviye yeterlilikler; “Çalışan öngörülemeyen değişimin bulunduğu iş faaliyetlerini yönetir ve denetler. Kendisinin ve diğerlerinin performansını değerlendirir ve geliştirir.”
şeklinde tanımlanmaktadır.
Ulusal Yeterlilikler Çerçevesi dahil daha fazla bilgi için:
Mesleki Yeterlilik Kurumu
http://www.myk.gov.tr
www.tyc.gov.tr

Bilişim Teknolojileri Mesleki Yeterlilik Belgesi Alma Rehberi

Çözüm Belgelendirmeyi sosyal medyada facebooktan takip edebilirsiniz.

Bilişi Teknolojileri yeterlilikleri ile ilgili ücret bilgisine ulaşmak için buraya tıklayarak bilgi alabilirsiniz.

Bilişim Teknolojileri Mesleki Yeterlilik Belgesi kapsamında, Veri Giriş Elemanı (Seviye 4) olarak görev yapan nitelikli meslek elemanı, verileri doğru ve güvenilir şekilde aktarır, kontrol eder, raporlar ve mesleki gelişim çalışmalarını yürütür. Bu pozisyon genellikle el yazısı, anket formu, ses kaydı, görüntü veya bilgisayar programından elde edilen verilerin aktarımını gerçekleştirir. Bilişi Teknolojileri yeterlilikleri ile ilgili ücret bilgisine ulaşmak için buraya tıklayarak bilgi alabilirsiniz.

Bilişim Teknolojileri Mesleki Yeterlilik Belgesi: MYK’dan Yetki!

Bilişim teknolojileri Mesleki Yeterlilik Belgesi elemanları çalışırken

https://portal.myk.gov.tr/index.php?option=com_kurulus_ara&view=kurulus_ara&layout=kurulus&kurId=7616

Yukarıda linkten ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Bilişim Teknolojileri Mesleki Yeterlilik Belgesi kapsamında, Bilgi İşlem Destek Elemanı (Seviye 4) olarak görev yapan nitelikli meslek elemanı, iş süreçlerinde İSG, çevre koruma ve kalite prosedürleri çerçevesinde iş organizasyonu yapar, BT donanım ve yazılımlarının teminine destek verir, BT sistemlerinin fiziksel kurulumlarını gerçekleştirir. Mesleki gelişim çalışmalarını yürüten bu pozisyon, işletme içi kullanıcılara teknik destek sağlar ve BT sistemlerinin sorunlarını giderir. Bilişim Teknolojileri Mesleki Yeterlilik Belgesi hakkında daha fazla bilgi almak için https://portal.myk.gov.tr/index.php?option=com\_kurulus\_ara&view=kurulus\_ara&layout=kurulus&kurId=7616 adresini ziyaret edebilirsiniz. Ankara Kamu Araştırmaları Vakfı

Çözüm Belgelendirme Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından Bilişim Teknolojileri alanında akredite edilmiştir. Akreditasyon Sertifikası için tıklayınız.

Bilgi işlem destek elemanı temel donanım işlemlerini de yapan elemandır.

işletim sistemi kurulumu ile ilgili video

Mesleki yeterlilik belgesinin amacı, insanların o işi yapıp yapamayacağı konusunda bilgi sahibi olmaktır. Özellikle nitelikli işlerde mesleki yeterliliğe sahip olmak hayati öneme sahiptir. BİT sektöründeki büyümeyle birlikte nitelikli elemana duyulan ihtiyaç da her geçen gün artmaktadır. Diğer sektörlerle karşılaştırıldığında genç nüfus en fazla BİT sektöründe istihdam edilirken, aynı zamanda kadın ve engelli iş gücünün istihdamında da sektör önem kazanmaktadır

Bilişim Teknolojileri bilgisayar temel kullanım becerileri

Bilişim Teknolojileri Mesleki Yeterlilik Belgesi görsel

Seviye 4 mesleki yeterlilik belgenizi mesleki eğitim merkezlerine başvurarak ustalık belgesine çevirebilirsiniz.

Çözüm belgelendirme bilişim teknolojileri alanında yetkilendirildi.

Sosyal Medya konseptihttps://www.facebook.com/share/16CC4ZTDQL/?mibextid=wwXIfr

Bilgi İşlem Destek Elemanı sınavından bir görsel

Vayfi bilgi teknolojiler A.Ş.’de yapılan bilgi işlem destek elemanı sınavdan bir görüntü

Bilişim teknolojileri ustalık belgesi nasıl alınır? Bilişim teknolojileri alanında 4. seviye belgelerden birine sahip olduğunuzda doğrudan Mesleki Eğitim Merkezlerine başvurarak ustalık sınavına girebilirsiniz. MYK belgeniz 1800 gün ilgili alanda sigorta pirimi yapılmış gibi işlem görür.

Ankara Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5 MYK Belgesi Fiyatları

Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5

Taşınmaz Ticareti hakkındaki yönetmeliğe göre emlakçılık yapmak için gerekli yetki belgesine sahip olmak durumundasınız. Yetki belgesi verilmesinde aranan şartlardan birisi de “Şubelerde ise şube müdürünün sorumlu emlak danışmanı (Seviye 5) ulusal yeterliliğine dayalı mesleki yeterlilik belgesine sahip olması” gerekmektedir.

Bu belgeyi, Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetkilendirilmiş Çözüm Belgelendirme‘den alabilirsiniz. Çözüm Belgelendirme size kaliteli bir hizmet sunmaya hazırdır.

Mesleki yeterlilik belgesi

MADDE 10 – (1) İşletmede pazarlama ve satış personeli olarak çalıştırılan kişilerin sorumlu emlak danışmanı (Seviye 5) veya emlak danışmanı (Seviye 4) ulusal yeterliliklerine dayalı mesleki yeterlilik belgelerinden birine sahip olması gerekir. Bu belgeyi Çözüm Belgelendirme’den alabilirsiniz.

BELGELENDİRMENİN KAPSAMI
17UY0333-5 Sorumlu Emlak Danışmanı (Seviye 5) Yayın Tarihi: 29/11/2017 Rev. No:00
İŞ VE GÖREV TANIMI
Satın Alma Sorumlusu (Seviye 5) 12UMS0267-5 / 17/01/2019 / 01 Satın Alma Sorumlusu (Seviye 5), iş sağlığı, güvenliği ve çevre ile ilgili önlemleri uygulayarak kalite gereklilikleri çerçevesinde; iş organizasyonu yapan, satın alma modelleri geliştirilmesine katkı veren, satın alma süreçlerinin tasarlanmasına katkı veren, dönemlik satın alma planı hazırlayan, işletmelerin hammadde, malzeme, makine, ekipman ve hizmet alımlarına ilişkin satın alma hazırlıklarını koordine eden, satın alma yapan, tedarikçi ilişkilerini yürüten, satın alma ekibinin yönetimine destek veren ve mesleki gelişim çalışmalarına katılan nitelikli kişidir. Pazarlama Sorumlusu (Seviye 5) 13UMS0365-5/03.04.2024/02 Pazarlama Sorumlusu (Seviye 5), iş sağlığı, güvenliği ve çevre ile ilgili önlemleri alarak kalite gereklilikleri çerçevesinde; iş organizasyonu yapan, stratejik pazarlama planlamasının yapılmasına, ürün geliştirme çalışmaları ile müşteri ilişkileri yönetim sisteminin geliştirilmesine katkı veren, ürün fiyatlandırma ve tutundurma çalışmalarının yanı sıra ürün dağıtım ağı ilişkilerini yürüten, işletmenin bütçeleme çalışmalarına katkı veren, iş geliştirme ve verimlilik çalışmalarını yürüten, pazarlama biriminde kendisine bağlı personeli yöneten ve meslekî gelişim çalışmalarına katılan nitelikli kişidir. Satış Sorumlusu (Seviye 5) 16UMS0520-5 / 25.03.2016 / 00 Satış Sorumlusu (Seviye 5) İSG ve çevre ile ilgili önlemleri uygulayarak kalite sistemleri çerçevesinde; iş organizasyonu ve satış planlaması yapan, sorumlu olduğu satış alanını ve satış alanındaki müşteri ilişkilerini yöneten, satış yapan, iş geliştirme ve verimlilik çalışmaları ile mesleki gelişim çalışmalarını yürüten ve kendisine bağlı personeli yöneten nitelikli kişidir.
YETERLİLİĞE KAYNAK TEŞKİL EDEN MESLEK STANDART(LAR)I
13UMS0365-5/ Pazarlama Sorumlusu Seviye 5 16UMS0520-5/ Satış Sorumlusu Seviye 5 12UMS0267-5/ Satın Alma Sorumlusu Seviye 5
YETERLİLİK ŞARTLARI
Başvuruda herhangi bir ön koşul yoktur.
BECERİLER (UYGULANABİLİR OLDUĞUNDA)
  A1 birimine yönelik beceri ve yetkinlik ifadeleri diğer birimlerin beceri ve yetkinlik kontrol listelerinde tanımlanmış olup, bu kapsamda ölçme ve değerlendirmesi yapılacaktır. A2 biriminde yeterli yeterliliğe sahip olup olmadığı teorik ve performans sınavları ile ölçülmektedir.          
KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMANLAR
1. Bilgisayar 2. Görüntüleme cihazları (fotoğraf makinesi, kamera) 3. Hesap makinesi 4. İletişim araçları (telefon, telsiz ve benzeri) 5. Kaynak planlama yazılım sistemleri 6. KKD (Sahadaki faaliyetlerinde; iş elbisesi, baret, maske, eldiven, gözlük, bone ve benzeri) 7. Ofis araç-gereçleri (makas, maket bıçağı, zımba ve benzeri) 8. Ofis ekipmanı (fotokopi, faks, tarayıcı ve benzeri) 9. Ofis yazılımları 10. Ölçüm araçları (şerit metre, kumpas, terazi ve benzeri) 11. Sesli kayıt cihazları 12. Yangın ekipmanı  
DAVRANIŞ KURALLARI (UYGULANABİLİR OLDUĞUNDA)
1. Bilgi, tecrübe ve yetkisi dahilinde karar vermek 2. Çalışma ortamında düzenli olmak 3. Çalışma ortamında iş disiplinine sahip olmak 4. Çalışma zamanını iş emrine uygun şekilde etkili ve verimli kullanmak 5. Çalışmalarında planlı ve organize olmak 6. Çevre korumaya karşı duyarlı olmak 7. Çevre, kalite ve İSG mevzuatında yer alan düzenlemeleri benimsemek 8. İşyeri çalışma prensiplerine uymak 9. İşyerinde doğru kişilere, zamanında ve doğru bilgi aktarmak 10. İşyerine ait araç, gereç ve malzemelerin kullanımına özen göstermek 11. Kaynakların verimli kullanılmasına özen göstermek 12. Mesleğine ilişkin konularda paylaşımcı olmak 13. Mesleğine ilişkin yeniliklere ve yeni fikirlere açık olmak 14. Meslek etiğine uygun davranmak 15. Problemleri eksiksiz olarak amirlerine aktarmak 16. Satın alma süreçlerinde dikkatli gözlem yapmak 17. Satın alma süreçlerinde kalite ve sonuç odaklı çalışmak 18. Satın alma süreçlerinde risklere karşı öngörülü ve duyarlı olmak 19. Satın alma süreçlerinin yönetiminde mali, hukuki ve iktisadi detaylara özen göstermek ve bu konulardaki kurallara uymada duyarlı olmak 20. Satın alma süreçlerinin yürütülmesinde uyarı ve eleştirilere açık olmak 21. Satın alma süreçlerinde ekip çalışmasını desteklemek 22. Satın alma süreçlerine dahil personeli sevk ve idare etmek 23. Satın almada yerli mal alımı ve kullanımına karşı duyarlı olmak 24. Sorumluluğu dahilindeki iş ve işlemlerde inisiyatif kullanmak  
İLK BELGELENDİRME KRİTERLERİ
Zorunlu Birimler 17UY0333-5/A1: İSG, Çevre ve Kalite 17UY0333-5/A2: Pazarlama Stratejisi Geliştirme ve İş Organizasyonu 17UY0333-5/A3: Emlak Satışı/Kiralama Süreci İşlemlerinin Yürütülmesi Adayların bu birimlerden girdikleri teorik ve uygulama sınavlarında başarılı olmaları gereklidir.
YENİDEN BELGELENDİRME KRİTERLERİ
Sorumlu Emlak Danışmanı (Seviye 5) yeterlilik belgesinin geçerlilik süresi 5 yıldır.   5 yıllık geçerlilik süresinin sonunda belge sahibinin performansı, aşağıda tanımlanan yöntemlerden en az biri kullanılarak değerlendirmeye tabi tutulur; a) 5 yıl belge geçerlilik süresi içerisinde toplamda en az iki yıl veya son altı ay boyunca ilgili alanda çalıştığını gösteren kayıtları (hizmet dökümü, referans yazısı/mektubu, sözleşme, fatura, portfolyo, vb.) sunmak. b) Yeterlilik kapsamında yer alan yeterlilik birimleri için tanımlanan performansa dayalı sınavlardan (P1) başarılı olmak. Bu şartlardan en az birini yerine getiren adayların belge geçerlilik süreleri 5 yıl daha uzatılır.
İLK BELGELENDİRME İÇİN DEĞERLENDİRME YÖNTEMLERİ
Teorik Sınav (T1): A1 Çoktan Seçmeli Sınav: A1 birimine yönelik teorik sınav Ek A1-2’de yer alan “Bilgiler” kontrol listesine göre gerçekleştirilir. Teorik sınavda adaylara en az yirmi (20) soruluk 4 seçenekli çoktan seçmeli ve her biri eşit puan değerinde yazılı sınav uygulanmalıdır. Çoktan seçmeli sorularla düzenlenmiş sınavda yanlış cevaplandırılan sorulardan herhangi bir puan indirimi yapılmaz. Sınavda adaylara her soru için 1.5 dakika zaman verilir. Yazılı sınavda soruların en az % 70’ine doğru yanıt veren aday başarılı sayılır. Sınav soruları, bu birimde teorik sınav ile ölçülmesi öngörülen tüm bilgi ifadelerini (Ek A1-2) ölçmelidir. (T1): A2 Çoktan Seçmeli Sınav: A2 birimine yönelik teorik sınav Ek A2-2’de yer alan “Bilgiler” kontrol listesine göre gerçekleştirilir. Teorik sınavda adaylara en az 20 soruluk 4 seçenekli çoktan seçmeli ve her biri eşit puan değerinde yazılı sınav uygulanmalıdır. Çoktan seçmeli sorularla düzenlenmiş sınavda yanlış cevaplandırılan sorulardan herhangi bir puan indirimi yapılmaz. Sınavda adaylara her soru için 1,5 dakika zaman verilir. Yazılı sınavda soruların en az % 70’ine doğru yanıt veren aday başarılı sayılır. Sınav soruları, bu birimde teorik sınav ile ölçülmesi öngörülen tüm bilgi ifadelerini (Ek A2-2) ölçmelidir. Performans Sınavı A1 birimine yönelik beceri ve yetkinlik ifadeleri diğer birimlerin beceri ve yetkinlik kontrol listelerinde tanımlanmış olup, bu kapsamda ölçme ve değerlendirmesi yapılacaktır. (P1): A2 (P1) Beceri ve Yetkinlik Uygulamaları: A2 birimine yönelik performansa dayalı sınav Ek A2-2’de yer alan “Beceriler ve Yetkinlikler” kontrol listesine göre gerçekleştirilir. Performans sınavında; beceri ve yetkinlik ifadelerinde yer alan ölçütlere uygun senaryo(lar), bilgi notları ve diğer açıklayıcı dokümanlar kullanılarak, adayların pazarlama stratejisi geliştirme ve iş organizasyonu uygulamalarında; planlama, organizasyon, takip, ikna ve iletişim becerileri, iş kapsamına uygun inisiyatif alma, veri-alan-süreç hakimiyeti gözlemlenecektir. Bu amaçla;  Ek A2-2’de yer alan beceri ve yetkinlik uygulamalarını yapması istenecektir.  Değerlendiriciler gerekli gördükleri noktalarda, belirlenecek kurallara göre sorular sorup açıklamalar isteyebilirler. Performansa dayalı sınavın süresi gerçek uygulama şartlarındaki süreye karşılık gelmelidir. Adayın, performans sınavından başarı sağlaması için kritik adımların tamamından başarılı performans göstermek koşuluyla sınavın genelinden asgari % 70 başarı göstermesi gerekir. Performansa dayalı sınavın süresi, uygulamanın kapsamına göre tespit edilerek sınav kontrol listesinde belirtilir. Performansa dayalı sınav gerçeğine uygun olarak düzenlenmiş çalışma ortamında ve çalışma ekipmanları ile gerçekleştirilir. Beceri ve yetkinlik ifadelerinin (Ek A2-2) tamamı performansa dayalı sınav ile ölçülmelidir.
GÖZETİM YÖNTEMLERİ VE KRİTERLERİ
Gözetim yapılmamaktadır.
BELGELENDİRMENİN ASKIYA ALINMASI VE GERİ ÇEKİLMESİ İÇİN KRİTERLER
BELGENİN ASKIYA ALINMASI 1.1       Belgelendirilen kişi hakkında, hizmet alıcılarının, işverenlerin veya diğer kişilerin şikayetlerinin ÇB-İŞ-P-012 İtiraz ve Şikâyet Prosedürü’ne göre değerlendirilmesi sonucu aleyhinde karar alınması, 1.2       Belgelendirilen kişinin, kendisi ile  yapılan sözleşme şartlarına aykırı davranışlarının ve MYK, TÜRKAK ve ÇÖZÜM BELGELENDİRME marka/logolarını veya belgeyi usulsüz olarak kullandığının tespit edilmesi, BELGENİN İPTALİ 2.1       Belgenin askıya alınma süresi içerisinde Belgelendirilen kişinin, askıya alınma sebeplerini ortadan kaldırdığına dair yeterli ve ikna edici delilleri sunmaması, 2.2       Belge yenilemede belgelendirilen kişinin, ilgili yeterlilik şartlarını veya varsa değişiklik şartlarını sağlamaması ya da sağladığına dair kanıtları kuruluşumuza zamanında ulaştırmaması,  
5 Haziran 2018 SALIResmî GazeteSayı : 30442
YÖNETMELİK
Gümrük ve Ticaret Bakanlığından: TAŞINMAZ TİCARETİ HAKKINDA YÖNETMELİK

İlgili yönetmeliğe göre emlakçılık yapmak için gerekli yetki belgesine sahip olmak durumundasınız. Yetki belgesi verilmesinde aranan şartlardan birisi de “Şubelerde ise şube müdürünün sorumlu emlak danışmanı (Seviye 5) ulusal yeterliliğine dayalı mesleki yeterlilik belgesine sahip olması” gerekmektedir.

Bu belgeyi vermek için Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetkilendirilmiş Çözüm belgelendirme’den alabilirsiniz. Çözüm Belgelendirme size kaliteli bir hizmet sunmaya hazırdır.

Mesleki yeterlilik belgesi

MADDE 10 – (1) İşletmede pazarlama ve satış personeli olarak çalıştırılan kişilerin sorumlu emlak danışmanı (Seviye 5) veya emlak danışmanı (Seviye 4) ulusal yeterliliklerine dayalı mesleki yeterlilik belgelerinden birine sahip olması gerekir. Bu belgeyi Çözüm Belgelendirme’den alabilirsiniz.

Belge Vermeye Yetkili Kuruluşlar ve Ücret Tarifeleri

13.02.2011 tarihli ve 6111 sayılı Kanun ile 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununa eklenen Geçici 10. Madde kapsamında teşvikten yararlanma şartlarını taşıyan, MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi kişilerin sigorta primlerinin işveren hisselerine ait tutarı İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanmaktadır.

KOBİ’lere KOSGEB tarafından belge desteği verilmektedir.

Kimler yetki belgesi almak zorundadır?
Taşınmaz ticaretiyle iştigal eden gerçek ve tüzel kişi tacirler ile esnaf ve sanatkârlar, işletmeleri adına
yetki belgesi almak zorunda olup Yönetmelik kapsamında olmadıklarından, bu işle uğraşmayan
vatandaşlarımızın kendi adına tescilli taşınmazları satarken ya da kiralarken yetki belgesi alma
zorunluluğu bulunmamaktadır.

Kimler mesleki yeterlilik belgesi almak zorundadır?
Yönetmelik kapsamında işletmeye yetki belgesi verilebilmesi için sorumlu emlak danışmanlarından en
az birinin Seviye 5 mesleki yeterlilik belgesine sahip olması gerekmektedir. Taşınmaz ticaretiyle iştigal
eden işletmelerde pazarlama ve satış personeli olarak çalıştırılan kişiler ise Seviye 4 tipi mesleki
yeterlilik belgesi almak zorundadır

Çözüm Belgelendirme sorumlu emlak danışmanı Seviye 5 belgesi vermeye yetkili bir kuruluştur.

İletişim: 0552 563 03 97

Emlakçılık Belgesi Almak İçin Gerekli Belgeler

Emlakçılık yetki belgesi almak için bazı şartları yerine getirmeniz gerekmektedir. Bunlar:

  • Meslek Odası Kayıt Belgesi/Faaliyet Belgesi
  • Vergi Mükellefiyeti Belgesi (vergi levhası)
  • Adli Sicil Kaydı (sabıka kaydı)
  • Sorumlu Emlak Danışmanı Belgesi (seviye 5)
  • +100 Saat Emlak Eğitimi Sertifikası
  • En Az İlköğretim Mezuniyet Belgesi
  • İflas Etmemiş Olmak
  • Mesleki Deneyim (staj) Yapmış Olmak (30 Haziran 2025’e kadar muafiyet var.)

Emlak yetki belgesi almak için üniversite mezunlarının 6 ay, lise mezunlarının ise 12 ay staj yapma zorunluluğu vardır. Bu staj sürecinde sigortalı olarak bir emlak ofisinde seviye 4 veya seviye 5 belgeleriyle birlikte çalışmaları gerekir.

14 Mayıs 2024 tarihinden önce vergi levhası veya oda kaydı bulunan kişiler için 30 Haziran 2025’e kadar Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi başvurusunda bulunurken mesleki deneyim şartı aranmayacaktır.

Ortaöğretim veya yükseköğretim kurumlarının taşınmaz ticaretiyle ilgili bölümlerinden mezun olanlar veya denklik belgesi bulunan yurtdışı mezunlarından yetki belgesi başvurusu için mesleki deneyim şartı veya sertifika şartı aranmaz.

Ayrıca emlak yetki belgesi almak isteyen kişinin iflas etmemiş olması eğer iflas etmişse, 2004 sayılı İcra ve İflas Kanunu’na göre itibarını yeniden kazanmış olması gerekmektedir.

Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Belgesi emlak sektöründe zorunludur.

Kaliteli Hizmet, en düşük fiyat garantisi, güler yüzlü hizmet.

Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi TAŞINMAZ TİCARETİ YETKİ BELGESİ ALACAKLARIN Bu sitede yer alan resmi mevzuatı inceleyip buna göre davranmaları yararlı olacaktır. Önemli Bölümler aşağıda özetlenmiştir.

MESLEKİ DENEYİM SAHİBİ OLUNMASI

         Mesleki deneyim sahibi olabilmenin iki koşulu vardır. Bu koşullardan birinin sağlanması halinde mesleki deneyim şartı sağlanmış olur. Bunlar;

  1. Yetki belgesi başvurusunun yapıldığı tarihten önceki son beş yıl içinde ön lisans, lisans ve lisansüstü mezunlarının en az altı ay, bunların dışında kalanların ise en az on iki ay emlak danışmanlığı veya sorumlu emlak danışmanlığı yapmış olması.

(Bu koşul için E-Devletten veya Sosyal Güvenlik Kurumundan barkotlu SGK tescil ve hizmet dökümü ile ispatlanabiliyor olması gerekmektedir. SGK tescil ve hizmet dökümünde olması gereken Meslek Kodu: 333401 veya 333402 olması zorunludur.)

  1. Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi olan bir işletme ile hizmet sözleşmesi imzalayarak SÖZLEŞMELİ İŞLETME şeklinde başvuru yapabilmekte olup; ön lisans, lisans ve lisansüstü mezunlarının en az altı ay, bunların dışında kalanların ise en az on iki ay boyunca o işletmeye sözleşme ile bağlı olarak yetki belgesi alabilmektedir.
  2. Sözleşmeli işletmeyi; “Sözleşmeye dayalı olarak bir işletmenin yönetim, organizasyon ve pazarlama teknolojileri gibi konularda desteğini almak suretiyle o işletmenin iş yerinde taşınmaz ticaretiyle iştigal eden ticari işletmeler ile esnaf ve sanatkâr işletmelerini,” şeklinde tanımlamaktadır.)

14/05/2024 tarihinden önce taşınmaz ticaretine ilişkin gelir veya kurumlar vergisi ya da meslek odası kaydı bulunan işletme ve sözleşmeli işletmeler adına, 2. fıkrada belirtilen kişiler tarafından 30/06/2025 tarihine kadar  yapılan yetki belgesi başvurularında MESLEKİ DENEYİM ŞARTI ARANMAZ.

Çözüm Belgelendirme Türkak tarafından akredite edilmiş bir personel belgelendirme kuruluşudur. Yetki kontrol için tıklayınız.

Emlakçılık Seviye 5 belgesi nasıl alınır? Görsel.

DOĞAL GAZ ÇELİK BORU KAYNAKÇISI

Doğal Gaz Çelik Boru Kaynakçısı (Seviye 3)

11UY0033-3/A1 Doğal Gaz Çelik Boru Kaynak İşlemlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği

11UY0033-3/A2 Doğal Gaz Teknik Esasları

11UY0010-3/B1 Elektrotla Ark Kaynağı (111)

11UY0010-3/B9 Tungsten Asal Gaz Ark Kaynağı (TIG Kaynağı) (141)

SINAV PROGRAMI

Sınav Programı
Ankara-İstanbul-İzmir-Bursa-Mersin-Adana ve Zonguldak’ta sınav merkezlerimiz bulunmakta, diğer illerde yeterli başvuru olduğunda sınav açılmaktadır.

BELGELENDİRME PROGRAMI

11UY0033-3 Doğal Gaz Çelik Boru Kaynakçısı (Seviye 3)  (Rev.04) 2018

BELGELENDİRMENİN KAPSAMI
 11UY0033-3 Doğal Gaz Çelik Boru Kaynakçısı (Seviye 3)  (Rev.04) 2018
İŞ VE GÖREV TANIMI
Doğal Gaz Çelik Boru Kaynakçısı (Seviye 3); iş sağlığı ve güvenliği ile çevresel önlemleri alarak, kalite sistemleri çerçevesinde, iş organizasyonu yapan, kaynak donanımını ve kaynak parçasını hazırlayarak kaynak işlemini ve kaynak temizliğini yapan, kaynak donanımını ortamdan uzaklaştıran ve mesleki gelişime ilişkin faaliyetleri yürüten nitelikli kişidir.
YETERLİLİK ŞARTLARI
Yoktur.
BECERİLER (UYGULANABİLİR OLDUĞUNDA)
1. Akışkan bilgisi 2. Araç, gereç ve ekipman bilgisi 3. Basit ısıl işlem bilgi ve becerisi 4. Basit ilk yardım bilgisi 5. Çelik boru kaynak bilgi ve becerisi 6. Çelik boru malzeme bilgisi 7. Doğal gaz tesisat bilgisi 8. El aletlerini kullanma bilgi ve becerisi 9. El becerisi 10. Elektrot ve kaynak teli bilgisi 11. Ergonomi bilgisi 12. Genel doğal gaz, patlama ve yanma bilgisi 13. Hijyen bilgisi 14. İş sağlığı ve güvenliği bilgisi 15. İş sağlığı ve güvenliği önlemleri bilgisi 16. İşyeri çalışma prosedürleri bilgisi 17. Kaynak makineleri bilgisi 18. Kaynakçı işlem özelliği formlarını okuma bilgisi 19. Meslek matematiği bilgisi 20. Mesleki elektrik bilgisi 21. Mesleki resim bilgi ve becerisi 22. Mesleki terim bilgisi 23. Meslekle ilgili mevzuat bilgisi 24. Montaj bilgi ve becerisi 25. Mukavemet ve sızdırmazlık deney bilgisi 26. Oksijen, asetilen ve argon gazı hakkında bilgi sahibi olma 27. Öğretme becerisi 28. Ölçme ve kontrol bilgisi 29. Ölçü alma bilgi ve becerisi 30. Problem çözme yeteneği 31. Proje bilgisi 32. Sözlü ve yazılı iletişim yeteneği 33. Standart ölçüler bilgisi 34. Ürün bilgisi 35. Yangına müdahale tekniklerini ve yangın söndürücülerini kullanma bilgisi 36. Yedek parça bilgisi 37. Zamanı iyi kullanma becerisi
ÖN ŞARTLAR (UYGULANABİLİR OLDUĞUNDA)
Yoktur.
DAVRANIŞ KURALLARI (UYGULANABİLİR OLDUĞUNDA)
1. Acil ve stresli durumlarda soğukkanlı olmak 2. Bilgi, tecrübe ve yetkisi dahilinde karar vermek 3. Çalışma zamanını iş emrine uygun şekilde etkili ve verimli kullanmak 4. Çevre, kalite ve İSG mevzuatında yer alan düzenlemeleri benimsemek 5. Dikkatli ve titiz olmak 6. Doğal kaynak kullanımı ve geri kazanım konusunda duyarlı olmak 7. Görevi ile ilgili yenilikleri takip etmek ve izlemek 8. İşyeri hiyerarşi ilişkisine saygı göstermek 9. İşyerine ait araç, gereç ve ekipmanın kullanımına özen göstermek 10. Mesleki gelişim için araştırmaya açık olmak 11. Olumsuz çevresel etkileri belirlemek 12. Sorumluluklarını bilmek ve yerine getirmek 13. Süreç kalitesine özen göstermek 14. Talimat ve kılavuzlara harfiyen uymak 15. Taşıma ve kaldırma donanımını doğru şekilde kullanmak 16. Tehlike durumlarında ilgilileri bilgilendirmek 17. Temizlik, düzen ve işyeri tertibine özen göstermek 18. Vardiya değişimlerinde etkili, açık ve doğru şekilde bilgi paylaşmak 19. Yetkisi dahilinde olmayan kusurlar hakkında ilgilileri bilgilendirmek
İLK BELGELENDİRME KRİTERLERİ
1. Adaylar, aşağıdakilerle yetkinliklerini kanıtlamalıdır. Kanıtlar adayların şunları yapabildiklerini gösterir: a. Belirtilen işlemlerin hepsini istenen standartta tutarlı biçimde yerine getirebilirler b. Yaptıklarını destekleyecek gerekli bilgiye sahiptirler. c. Neyi neden yapıyor olduklarının anlayışına hakimdirler. d. Adaylar aynı zamanda gerekli becerileri farklı şekillerde gerçekleştirebilirler. 2. Adayın, mesleki yeterlilik belgesi alabilmesi için A grubu yeterlilik birimlerinin tümünden 11UY0033-3/A1 Doğal Gaz Çelik Boru Kaynak İşlemlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği 11UY0033-3/A2 Doğal Gaz Teknik Esasları   B grubu yeterlilik birimlerinin en az bir tanesinden başarılı olması zorunludur.   11UY0010-3/B1 Elektrotla Ark Kaynağı (111) 11UY0010-3/B9 Tungsten Asal Gaz Ark Kaynağı (TIG Kaynağı) (141)   Yeterlilik birimlerindeki teorik ve performansa dayalı sınavlar, her bir birim için ayrı ayrı yapılabileceği gibi birlikte de yapılabilir. Ancak her birimin değerlendirmesi bağımsız yapılır. A grubu yeterlilik birimlerinin geçerlilik süresi, birimin başarıldığı tarihten itibaren 2 yıldır. Yeterlilik birimlerinin birleştirilerek bir yeterliliğin elde edilebilmesi için tüm birimlerin geçerliliğini koruyor olması gerekmektedir. Ölçme ve Değerlendirmeye İlişkin Diğer Koşullar B birimi için öngörülen sınavların geçerlilik süresi sınavın başarıldığı tarihten itibaren 6 aydır. Birimin elde  edilebilmesi için başarılan sınav tarihleri arasındaki süre farkı üç ayı geçemez. Yeterlilik birimlerinin geçerlilik süresi birimin başarıldığı tarihten itibaren 2 yıldır. Belge almaya hak kazanan kişilere, MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi yanında TS EN ISO 9606-1’e uygun olarak hazırlanmış Yeterlilik Sınav Sertifikası Eki verilir. Sınavın herhangi bir bölümünden başarısız olan aday başarısız olduğu bölümden 1 yıl içerisinde tekrar sınava girebilir. 1 yıldan fazla ara verilirse her iki bölümden tekrar sınava girilir.
YENİDEN BELGELENDİRME KRİTERLERİ
Belge geçerlilik süresinin sonunda belge sahibinin performansı TS EN ISO 9606-1 Madde 9.3’de bulunan yöntemlerden biri kullanılarak değerlendirmeye tabi tutulur, başarılı olması durumunda belgenin süresi uzatılır.
İLK BELGELENDİRME İÇİN DEĞERLENDİRME YÖNTEMLERİ
A1 ve A2 birimine yönelik teorik sınav, ulusal yeterlilikte yer alan kontrol listesine göre gerçekleştirilir. Sınavda adaylara en az 10 soruluk 4 seçenekli çoktan seçmeli ve her biri eşit puan değerinde yazılı sınav uygulanır. Çoktan seçmeli sorularla düzenlenmiş sınavda yanlış cevaplandırılan sorulardan herhangi bir puan indirimi yapılmaz. Sınavda adaylara her soru için 1-2 dakika zaman verilir. Yazılı sınavda soruların en az % 60’ına doğru yanıt veren aday başarılı sayılır. Sınav soruları, bu birimde teorik sınav ile ölçülmesi öngörülen tüm bilgi ifadelerini kapsar. Diğer birimlere yönelik teorik sınavlar, ulusal yeterlilikte yer alan kontrol listesine göre gerçekleştirilir. Sınavda adaylara en az 10 soruluk 4 seçenekli çoktan seçmeli ve her biri eşit puan değerinde yazılı sınav uygulanır. Çoktan seçmeli sorularla düzenlenmiş sınavda yanlış cevaplandırılan sorulardan herhangi bir puan indirimi yapılmaz. Sınavda adaylara her soru için 1-2 dakika zaman verilir. Yazılı sınavda soruların en az % 50’sine doğru yanıt veren aday başarılı sayılır. Sınav soruları, bu birimde teorik sınav ile ölçülmesi öngörülen tüm bilgi ifadelerini kapsar. A1 birimi için performansa dayalı sınav öngörülmemiştir. Bu birime yönelik beceri ve yetkinlikler, diğer birimlerin performans sınavları sırasında ölçülür. B birimlerine yönelik teorik sınavda adaylara en az 10 soruluk 4 seçenekli çoktan seçmeli ve her biri eşit puan değerinde yazılı sınav uygulanmalıdır. Çoktan seçmeli sorularla düzenlenmiş sınavda yanlış cevaplandırılan sorulardan herhangi bir puan indirimi yapılmaz. Sınavda adaylara her soru için 1-2 dakika zaman verilir. Yazılı sınavda soruların en az % 50’sine doğru yanıt veren aday başarılı sayılır.   B birimlerine yönelik performansa dayalı sınav, TS EN ISO 9606-1 standardında belirtilen sınav parçaları ile yapılır. TS EN ISO 9606-1 standardı 5. bölümde belirtilen temel değişkenler ve yeterlilik kapsamına göre 6. bölümde belirtilen yol izlenerek sınav yapılır. Performansa dayalı sınavın süresi imalat şartları altında kullanılan bir süreye karşılık gelmelidir.   Adayın, performans sınavından başarı sağlaması için kritik adımların tamamından başarılı performans göstermek koşuluyla sınavın genelinden asgari %80 başarı göstermesi gerekir. Adayın kaynak yaptığı numunesi TS EN ISO 9606-1 madde 6.4’e göre muayene edilir ve değerlendirme sonucunun başarılı olması gerekir. Ayrıca, EN ISO 5817’ye göre sınav parçasındaki aşırı kaynak metali, aşırı dış bükeylik, aşırı kalınlık, aşırı nüfuziyet ve yanma oluğu kaynak kenarı kusurları için C seviyesi, diğer kusurlar için B seviyesi sınırları içinde kalıyorsa yeterli sayılır. Yanma oluğu 0,5 mm’yi geçmemelidir. Adayın, performans sınavından başarı sağlaması için birimlerde yer alan kritik adımların tamamından başarılı performans göstermek koşuluyla sınavın genelinden asgari %80 başarı göstermesi gerekir. Sınav parçası standart şartlarını karşılamakta başarısız kalıyorsa, kaynakçıya ikinci bir kaynak şansı verilir. Sınav değerlendiricisi, kaynak şartları doğru olmadığında veya kaynakçının standardın şartlarını yerine getirecek beceriye sahip olmadığını tespit ettiğinde (örneğin aşırı ve/veya sistematik tamirler olması durumunda) sınavı durdurabilir. Adayın kendi ve diğer kişilerin can güvenliğini tehlikeye sokacak bir davranış göstermesi halinde sınava son verilir.
YENİDEN BELGELENDİRME İÇİN DEĞERLENDİRME YÖNTEMLERİ
Belge geçerlilik süresinin sonunda belge sahibinin performansı TS EN ISO 9606-1 Madde 9.3’de bulunan ve aşağıda tanımlanan yöntemlerden biri kullanılarak değerlendirmeye tabi tutulur; a) Belge geçerlilik süresi 3 yıl olanlar için; 3 yıl sürenin sonunda belge sahibi yeniden sınava girerek belgelendirilir. b) Belge geçerlilik süresi 2 yıl olanlar için, son 6 aya ait yapmış olduğu 2 adet kaynak numunesine radyografik veya ultrasonik veya tahribatlı testlerden biri uygulanır. Kaynaklar hatasız veya tespit edilen hata kabul kriterleri içerisinde yer alıyorsa belge geçerlilik süresi 2 yıl daha uzatılır.
GÖZETİM YÖNTEMLERİ VE KRİTERLERİ
Belge sahibinin yeterliliği, TS EN ISO 9606-1 Madde 9.2’ de belirtilen yönteme göre belge geçerlilik süresi içerisinde her 6 ayda bir gözetime tabi tutulur. Gözetimi belge sahiplerinden kaynaklanan nedenlerle yapılamayan belge sahiplerinin belgeleri askıya alınır. Belgesinin askıda olma nedeni ortadan kalkan belge sahiplerinin belgelerinin geçerliliği geçerlilik süresi sonuna kadar devam eder.
BELGELENDİRMENİN ASKIYA ALINMASI VE GERİ ÇEKİLMESİ İÇİN KRİTERLER
Belgelendirilen kişi hakkında bildirilen hizmet alıcıların veya işverenlerin veya diğer kişilerin şikâyetlerinin, İtiraz ve Şikâyet Değerlendirme Prosedürü’ ne göre değerlendirilmesi sonucu aleyhinde karar alınması. Belgelendirilen kişinin, yapılan sözleşme şartlarına aykırı davranışlarının ve MYK, TÜRKAK ve Çözüm Belgelendirme logolarını usulsüz olarak kullandığının tespit edilmesi. Sertifika sahibinin, ara gözetimde gerekli şartları sağlamaması ya da sağladığına dair kanıtları Çözüm Belgelendirme’ye ulaştırmaması. Sertifika sahibinin, ürün standart kalite gereksinimlerini karşılayan kaynak yapma yeteneğini sorgulamak için özel bir sebep olduğunda, yaptığı işi destekleyen yeterlilikler iptal edilir. Sorgulanmayan diğer tüm nitelikler geçerliliğini korur. Belgeli kişinin vefat etmesi durumunda.
BELGELENDİRME KAPSAMINI VEYA SEVİYESİNİ DEĞİŞTİRMEK İÇİN KRİTERLER (GEÇERLİYSE)
Yoktur.

Doğal Gaz Çelik Boru Kaynakçısı (Seviye 3); iş sağlığı ve güvenliği ile çevresel önlemleri alarak, kalite sistemleri çerçevesinde, iş organizasyonu yapan, kaynak donanımını ve kaynak parçasını hazırlayarak kaynak işlemini ve kaynak temizliğini yapan, kaynak donanımını ortamdan uzaklaştıran ve mesleki gelişime ilişkin faaliyetleri yürüten nitelikli kişidir.

https://portal.myk.gov.tr/index.php?option=com_meslek_std_taslak&view=taslak_listesi_yeni&msd=2

Çözüm Belgelendirme Türk Akreditasyon Kurumu tarafından AB-0136-P dosya numarası ile akredite edilmiştir.

Doğal Gaz Çelik Boru Kaynakçısı (Seviye 3) Mesleki Yeterlilik Belgesi Almak İsteyenler İçin Rehber

Doğalgaz Tesisatlarında Güvenliğin Temeli: Belgeli Kaynakçılar

Günümüzde enerji sektörünün bel kemiği olan doğalgaz altyapı projeleri, yüksek güvenlik ve kalite standartları gerektirir. Bu alanda çalışan çelik boru kaynakçıları, sistemlerin uzun ömürlü ve güvenli olmasını sağlayan kilit personellerdir. Bu yüzden Mesleki Yeterlilik Belgesi, doğalgaz çelik boru kaynakçılığı yapmak isteyen her profesyonel için hem bir gereklilik hem de kariyer açısından önemli bir adımdır.

Mesleki Yeterlilik Belgesi Neden Gerekli?

“Doğal Gaz Çelik Boru Kaynakçısı (Seviye 3)” Mesleki Yeterlilik Belgesi, özellikle Tehlikeli ve Çok Tehlikeli İşler sınıfına giren bu meslek grubunda çalışabilmek için yasal bir zorunluluktur.

Avantajları:

  • Yasal çalışma yetkisi sağlar
  • İş güvenliği standartlarına uygunluğu belgeler
  • İşverenler için teşvik avantajı oluşturur
  • Sektörde istihdam önceliği sunar
  • Ulusal yeterlilik sistemine kayıtlı bir yetkinlik kazandırır

Doğal Gaz Çelik Boru Kaynakçısı (Seviye 3) Kimdir?

Bu yeterlilik seviyesinde kişi, çelik boruların doğalgaz sistemlerine uygun şekilde kaynakla birleştirilmesini sağlayan, kaynak öncesi ve sonrası işlemleri bilen ve kalite kontrollerini yapabilen nitelikli bir kaynaktır.

Temel görevleri:

  • Kaynak öncesi hazırlık yapmak
  • Uygun kaynak yöntemini belirlemek (genellikle ark kaynağı)
  • Gaz sızdırmazlığını sağlayacak biçimde birleştirme yapmak
  • Kaynak sonrası test ve kontrolleri gerçekleştirmek
  • İSG (İş Sağlığı ve Güvenliği) kurallarına uymak

Belge Alım Süreci Nasıl İşliyor?

Belge almak isteyenler için süreç şu şekilde işler:

1. Başvuru:

Aday, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yetkilendirilmiş bir belgelendirme kuruluşuna başvurmalıdır.
Çözüm Belgelendirme, “Doğal Gaz Çelik Boru Kaynakçısı Seviye 3” belgesi verme yetkisine sahip kuruluştur.

2. Sınav Süreci:

Belgelendirme, iki aşamalı bir sınavla gerçekleştirilir:

  • Teorik Sınav: Meslekle ilgili teknik bilgi, malzeme bilgisi, kaynak teknikleri ve iş sağlığı güvenliği konularını kapsar.
  • Performans Sınavı: Gerçek bir uygulama ortamında adaydan kaynak işlemi gerçekleştirmesi istenir. Belirli kaynak dikişleri, görsel muayene, tahribatsız test gibi kriterlere göre değerlendirme yapılır.

3. Belgelendirme:

Sınavlardan başarılı olan adaylara, MYK onaylı Doğal Gaz Çelik Boru Kaynakçısı (Seviye 3) Mesleki Yeterlilik Belgesi verilir. Belge, 5 yıl geçerlidir.


Kimler Başvurabilir?

  • Çelik boru kaynakçılığı alanında deneyim kazanmış kişiler
  • Bu meslekte çalışmak isteyen yeni adaylar
  • Şantiyelerde veya doğal gaz dağıtım firmalarında kaynak işi yapan çalışanlar
  • İşverenler tarafından belge alması istenen çalışanlar

Çözüm Belgelendirme ile Süreci Kolaylaştırın

Çözüm Belgelendirme, sektörde uzun yıllardır hizmet veren ve MYK tarafından yetkilendirilmiş bir belgelendirme kuruluşudur.
Adaylara, sınav öncesi yönlendirme, teknik destek ve uygulama sınavı için donanımlı test merkezleri sunar.

📍 Daha fazla bilgi için:
www.cozumbelgelendirme.com.tr adresinden detaylı bilgilere ulaşabilir veya doğrudan başvuru yapabilirsiniz.


Sonuç

Doğal gaz altyapı projelerinde çalışmak isteyenler için “Doğal Gaz Çelik Boru Kaynakçısı (Seviye 3)” Mesleki Yeterlilik Belgesi, kariyerin olmazsa olmazı haline gelmiştir. Sadece yasal bir zorunluluk değil; aynı zamanda mesleki itibarı artıran ve daha güvenli, bilinçli bir çalışma ortamı yaratan bu belgeye sahip olmak için doğru yerdesiniz.